Archive for
Använd din android som babymonitor
I appen baby montior kan du knappa in det telefonnummer som du vill ha uppringt eller ett sms till när barnet vaknar. Kanske ingen permanent ersättning för babymonitorn om du inte har två telefoner men en bra lösning om ni är bortresta och barnet sover en bit bort från där ni är. Du kan själv bestäma hur känslig du vill att den ska vara för ljud så testa inställningarna innan ni kör i skarpt läge.
Androidappar för gravida
Babygruppen är en applikation till android och iphone för dig som vill ha koll på vad som händer under graviditeten och som innehåller en graviditetskalender som hjälper dig att ha koll på vilken vecka du eller din partner befinner sig i och hur barnet och mamman utvecklas fram till förlossningen.
När värkarbetet väl sätter igång kan applikationen värkklocka vara användbar.
Det är en klocka som hjälper till att hålla koll på värkarna. Listar start- och sluttider, hur långa värkarna är och tiden där emellan.
Wordfeud i mobilen utmanar alfapet och scrabble
De flesta har någon gång spelat alfapet eller scrabble. Nu finns ett liknande spel, Wordfeud med en smart mobil lösning. som låter iOS och Androidanvändare spela tillsammans över nätet med vem som helst, även över plattformsgränserna.
Wordfeud har vuxit till sig med rekordfart och finns i en gratisversion med störande reklam och vill man slippa den får man betala ett par tior.
Genom att man har hela tre dygn (72h) på sig att göra sitt drag kan man spela när man har tid och man väntar sedan på att sin motståndare har tid att svara. På det sättet kan man för att hålla igång spelandet möta flera personer på samma gång, och samtidigt kan en runda vara väldigt länge.
Med en smart sökfunktion går det att hitta användare baserat både på användarnamn och e-postadress, och man kan lägga till vänner och chatta med andra spelare.
Google Maps navigation till Sverige
Google Maps Navigation är en gratis tjänst och mobilapp som gör din android till en fungerande GPS-navigator. Vid sidan av kartvyn kan man även använda Googles satellitbilder och även gatuvyn där den finns tillgänglig.
Via olika så kallade ”lager” kan kartorna visa var det finns exempelvis restauranger, bensinstationer och parkeringsplatser läng vägen.
Förutom kartorna används även Google röstbaserade vägbeskrivningar.
Dessutom finns trafikinformation tillgänglig som visar framkomligheten på de stora vägarna. Den utnyttjas även automatiskt när appen beräknar och föreslår snabbaste eller närmaste väg till resmålet.
Google maps navigation lanserades redan 2009, men då bara i USA. Sedan dess har tjänsten dykt upp i ett tiotal andra länder och introducerades den 10/8 2011 i Norge och Sverige för mobiler som kör Android 1.6 eller nyare versioner.
Via mobilens internetuppkoppling laddas de kartor som behövs kontinuerligt in i mobilen. Då kartinformationen laddas ner till mobilen via internet krävs en aktiv internetuppkoppling. Men kartorna över de områden som ligger i närheten av aktuell plats lagras successivt i mobilen och kan visas även när mobilen tillfälligt tappar kontakten med internet.
Google planerar att lansera sitt navigationshjälpmedel även för andra mobilplattformar än Android i framtiden.